NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Antwerpen, Belgium

  Recent Locations

   CRANIO-SACRAAL THERAPIE-1STE JAAR in Antwerpen


   • CRANIO-SACRAAL THERAPIE-1STE JAAR Photo #1
   1 of 1
   October 23, 2020

   Friday  10:00 AM

   Antwerpen, Antwerpen

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   CRANIO-SACRAAL THERAPIE-1STE JAAR

   Cranio-sacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie. Het is een zachte behandelingsmethode waarbij onze schedel (cranium) en ons heiligbeen (sacrum) centraal staan.

   Vanaf ons hoofd tot en met ons heiligbeen zitten onze hersenen en ons ruggenmerg in een soort koker gevuld met vocht; het hersen- en ruggenmergvocht. Dit vocht wordt door ons lichaam continu vervoerd van hersenen naar ruggenmerg en omgekeerd. Door de vloeiende beweging van dit vocht ondergaan alle botstukken rond de koker (schedelbeenderen, wervels en heiligbeen) minimale bewegingen, met het oog niet zichtbaar, maar met goed geoefende handen des te meer voelbaar.
   Wanneer nu in dit systeem blokkades ontstaan kan dit zich uiten in allerhande symptomen, zoals:

   maag-en darmproblemen
   depressie
   hoofdpijn en migraine
   gebrek aan energie
   slapeloosheid
   stress
   psychisch onevenwicht
   hyperactiviteit
   emotionele spanning
   leermoeilijkheden
   concentratiestoornissen
   nek- en schouderpijn
   angsten
   ...
   Deze blokkades kunnen we via bepaalde technieken terug vrijmaken zodat de balans tussen lichaam en geest hersteld wordt.

   Doel van de cursus
   Hersenen en ruggenmerg zijn de plaats waar al onze lichaamsfuncties geregeld worden. Het spreekt dan ook voor zich dat we dit systeem heel goed moeten verzorgen. Cranio-sacraal therapie speelt hierin een héél belangrijkere rol: we gaan blokkades in dit systeem opsporen, ze behandelen en nadien het lichaam zelf zijn werk laten doen om zichzelf weer in evenwicht te brengen.

   Inhoud van de cursus
   Gedurende de opleiding wordt er geleerd om verstoringen in het craniosacraal†systeem te ontdekken en hun invloed op het hele lichaam te begrijpen, te onderzoeken en te behandelen.
   Tijdens de lessen oefen je op je medestudenten zodat je de aangeleerde stof zowel kan inoefenen als ondergaan om zo ervaringsgericht te gaan leren.
   De cursus bestaat uit 2 jaren van telkens 11 dagen en omvat zowel theoretische als praktische onderdelen. Het eerste jaar staat open voor iedereen. Omdat dat jaar algemeen vormend is, is het ook geschikt voor mensen die zich uit persoonlijke interesse grondig in cranio-sacraal therapie willen verdiepen zonder de intentie te hebben er beroepsmatig mee aan de slag te gaan.

   Eerste jaar Cranio
   De theoretische achtergronden van het craniosacraal systeem en de relatie tot de gezondheid worden uitvoerig besproken.
   Praktisch wordt er aangeleerd hoe men met zachte manuele technieken ontspanning kan brengen in het craniale systeem en daarmee een positieve invloed kan hebben op het hele lichaam.
   Het voornaamste doel is het verkrijgen van kennis, inzicht en praktische vaard...

   Meer lezen

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Health & Wellness | Museums & Attractions | Neighborhood | Outdoors & Recreation

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near CRANIO-SACRAAL THERAPIE-1STE JAAR. Book your stay now!