NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Gentbrugge, Belgium

  Recent Locations

   Walpurgisfest II (Pagan/Folk Metal) - GEANNULEERD !!! in Gentbrugge


   • Walpurgisfest II (Pagan/Folk Metal) - GEANNULEERD !!! Photo #1
   1 of 1
   May 2, 2020

   Saturday   8:00 PM

   Gentbrugge, Oost-Vlaanderen

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   Walpurgisfest II (Pagan/Folk Metal) - GEANNULEERD !!!

   - Dikke party met folk / pagan metal
   - Bday party van onze voorzitter Lika Bosch
   - Bands/Programma: TBA
   - Versiering in thema & vuurkorven
   - We feesten tot de zon opkomt!
   - Hear the call of the mountains, hold your heathen hammer high, stand up and fight! Raise your horns!

   - Free entrance!

   - Walpurgisnacht / Beltane
   Walpurgisnacht vindt zijn oorsprong in enkele prechristelijke tradities die plaatsvonden op de vooravond van 1 mei. Een van deze tradities is Beltane, een Keltisch voorjaarsfeest. Op dit feest werd het begin van de lente gevierd met vreugdevuren. Beltane staat in het teken van bloei en bevruchting. Veel ceremonie├źn leven voort in verschillende meirituelen, zoals de meiboom.

   De noordelijke Germanen eerden Wodan en Freyr en Freya. Beiden staan hier voor vruchtbaarheid en liefde.

   De Vikingen herdachten in deze nacht het offer van Wodan/Odin waarmee hij toegang kreeg tot de geheimen van de runen der wijsheid. De Vikingen ontstaken vuren om kwade geesten op een afstand te houden, omdat juist dit volgens hen een moment was dat de grenzen tussen de levenden en de doden zwak waren.

   Volgens aloud volksgeloof is de nacht van 30 april op 1 mei een nacht vol magie. De Germanen geloofden eertijds dat de goden Wodan en Freya in die nacht de winterdemonen verdreven om de lente te begroeten. Tijdens de Walpurgisnacht komen de heksen uit alle hoeken en gaten tevoorschijn om op bezemstelen, kattenstaarten, rieken, dorsvlegels of ongeacht welk ander vervoermiddel dat ze onderweg aantreffen door de lucht te suizen, geïrriteerd door de zinnelijke reinheid van Walpurga. Onder het motto "Fahr hin, nach dem Blocksberg steht mein Sinn" vliegen ze naar de top van de Brocken voor een heksenbal met de aldaar verzamelde duivels en demonen.

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Concerts & Tour Dates

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near Walpurgisfest II (Pagan/Folk Metal) - GEANNULEERD !!!. Book your stay now!