NOTICE: Many events listed here have been canceled or postponed due to the Covid-19 emergency. It is best to call ahead or check with organizer's websites to verify the status of any local event.

Change Location × Gent, Belgium

  Recent Locations

   GEANNULEERD - Koorcyclus A Capella 2019-2020: Saevus o.l.v. Johannes Dewilde in Gent


   • GEANNULEERD - Koorcyclus A Capella 2019-2020: Saevus o.l.v. Johannes Dewilde Photo #1
   1 of 1
   June 28, 2020

   Sunday   4:00 PM

   Gent, Oost-Vlaanderen

   Performers:
   • No Performers Listed
   EVENT DETAILS
   GEANNULEERD - Koorcyclus A Capella 2019-2020: Saevus o.l.v. Johannes Dewilde

   De recente evoluties en beslissingen van de overheden met als doel de verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken, noodzaken KOORLINK om de geplande activiteiten voor onbepaalde duur niet te laten doorgaan.
   We onderzoeken momenteel of de concerten op een later tijdstip kunnen plaatsvinden.
   We hopen dat we mogen rekenen op uw begrip voor onze beslissing in deze onzekere tijd.

   Namens het KOORLINKteam


   Saevus o.l.v. Johannes Dewilde
   Brabantdamkerk
   Sint-Kristoffelstraat 1
   9000 Gent

   Programma “Jaanilalud”
   Het gaat om een a capella concert, verbonden met de tijd van het jaar, eind juni, de zonnewende, Sint-Jan. Sint-Jan is een keerpunt in de natuur. Daarna gaat het licht afnemen en wordt het donkerder buiten. De natuur ontspant zich en de mens volgt haar voorbeeld: ervaringen worden gevormd tot inzichten. Geen onverdeeld zomers feestgedruis, maar naast uitbundige, krachtige en soms vrolijke muziek, ook meer ingetogen klanken.
   Vocaal Ensemble Saevus
   Vocaal Ensemble Saevus brengt werk van componisten Veljo Tormis, Ivo Antognini, Pärt Uusberg, Hugo Alfvén en Vaughan Williams.
   Johannes Dewilde
   Johannes Dewilde is een gepassioneerde koordirigent, muzikant en leerkracht. Hij genoot zijn professionele opleiding in verschillende conservatoria in Vlaanderen en behaalde twee masterdiploma’s (koordirectie - grote onderscheiding - en muziektheorie-schriftuur) en een bachelordiploma (uitvoerend muzikant - onderscheiding - optie trompet/cornet). Als leerkracht geeft hij les in de Kunstenacademie GO! in Gent, (koor, koordirectie en MCV (muzikaal culturele vorming)). Sinds 2013 is hij verbonden aan de Arteveldehogeschool (Gent) als docent in de opleiding 'Bachelor leraar secundair onderwijs, muzikale opvoeding’. Hij gaf ook les aan de University of Easter Finland (Joensuu).

   Als dirigent bekwaamde hij zich naast zijn masterstudies bij Luc Anthonis en Geert Hendrix, bij uiteenlopende docenten, waaronder Dirk Brossé, David Anne, Marc-Michael De Smet, Florian Heyerick, Ludo Claessen, Jan Vuye, Patrick Peire, Louis Buskens (NL), Jard van Nes (NL), Aarne Saluveer (Estland) en Brady Allred (VS). Als repetitor, dirigent en/of coach stond hij voor verschillende gerenommeerde koren en ensembles. Hij is werkzaam als koorcoach, jurylid voor festivals (oa EMJ) en wedstrijden en wordt ook als lesgever geëngageerd voor verschillende dirigentencursussen.

   Hij is op dit moment vaste dirigent van kinder- en jeugdkoor Panta Rhei, het concertkoor Endless Voices van de Arteveldehogeschool en de (inter)nationaal bekroonde koren Amaranthe en vocaal ensemble Saevus.
   Hij dirigeerde concerten in binnen- en buitenland (onder meer Spanje, Italië, Nederland, Frankrijk, Finland, ...) en viel ook als dirigent in de prijzen. In Musica Eterna Rome ontving Johannes de ‘conductor’s prize for outstanding achievements’. Ook op het internationale korenfestival CantaRode in Kerkrade (NL) won hij de dirigentenprijs.

   Bron: UiTinVlaanderen.be

   Categories: Concerts & Tour Dates | Holiday

   Event details may change at any time, always check with the event organizer when planning to attend this event or purchase tickets.

   Hotels and Airbnbs near GEANNULEERD - Koorcyclus A Capella 2019-2020: Saevus o.l.v. Johannes Dewilde. Book your stay now!